Print

Prezentacija popisa ubijenih, nestalih i stradalih u opštini Prizren/Prizren

Više od 130 članova porodica ubijenih, stradalih i nestalih u opštini Prizren,  prisustvovalo je prezentaciji podataka o ubijenim, nestalim i stradalim u opštini Prizren/Prizren koju je 28. oktobra 2009. organizovao Fond za humanitarno pravo Kosovo (FHP Kosovo).

popunjavanje

 

Na početku prezentacije, koja je uz podršku Skupštine opštine Prizren/Prizren održana u prostorijama opštine, prisutnima se prvo obratio Reshat Mehmeti iz Direktorata za zdravstvo i socijalnu zaštitu. U ime opštine Prizren, on je poželeo uspešan rad FHP Kosovo i izrazio nadu da će se trudom istraživača FHP doći do novih informacija o telima nestalih tokom rata, što će predstavljati veliko olakšanje za njihove najbliže.

prezentacija_B

 

Šef kancelarije FHP Kosovo u Prištini, Bekim Blakaj, zahvalio se članovima porodica koji su u tako velikom broju došli na prezentaciju i izrazili spremnost da provere podatke o svojim najbližim koji se nalaze u Bazi podataka FHP-a. On je potom predstavio statističke podatke o ubijenim, nestalim i stradalim opštine Prizren i okoline. Takođe je prezentirao i Bazu podataka i način arhiviranja i obrade podataka.

provera

 

Članovi porodica ubijenih, stradalih i nestalih iz opštine Prizren proverili su nakon prezentacije podatke o svojim članovima porodica, i tom prilikom je osoblje FHP Kosovo prikupilo 168 formulara sa podacima o žrtvama, kao i veliki broj fotografija i drugih relevantnih dokumenata.

Na sledećem linku možete preuzeti kompletnu prezentaciju popisa ubijenih, nestalih i stradalih u opštini Prizren.

Share