Print

Prezentacija popisa ubijenih, nestalih i stradalih u Glogovcu/Gllogoc

Više od 300 članova porodica ubijenih ili nestalih na teritoriji opštine Glogovac/Gllogoc prisustvovalo je prezentaciji podataka Fonda za humanitarno pravo (FHP) o žrtavama iz te opštine tokom perioda januar 1998 – jun 1999.

glog1a

 

”Mi ne možemo da vratimo vaše najbliže, ali možemo vam pomoći da se oni ne zaborave. Veliki je broj osoba ubijenih i nestalih u Glogovcu/Gllogoc, i takvi slučajevi su veoma bolni na Kosovu, što pokazuje da srpske snage nisu štedele ni decu ni starce”, rekla je tom prilikom Nataša Kandić, izvršna direktorka FHP-a.

Ona je nakon uvodnih reči direktora administracije opštine Glogovac/Gllogoc, Xheme Binakua, zamolila prisutne članove porodica ubijenih i nestalih da podrže registraciju i proveru podataka o stradalim, i da svojim prilozima pomognu kompletiranje baze podataka.

glog4a

 

Šef kancelarije FHP Kosovo, Bekim Blakaj, upoznao je porodice žrtava sa podacima o broju žrtava na području opštine Glogovac/Gllogoc, njihovoj polnoj i starosnoj strukturi.
Nakon prezentacije, prisutni su proverili podatke o svojim najbližim i FHP-u uručili fotografije i kopije ličnih dokumenata njihovih rođaka.

Na sledećem linku možete preuzeti kompletnu prezentaciju popisa ubijenih i nestalih u Glogovcu/Gllogoc.

Kliknite na sliku dole da pogledate video zapis sa prezentacije:

Share